Selbstverwaltung der deutschen Minderheit im XVI. Stadtbezirk

Adventi utunk a Hauswirth Csokigyárba, Schloss Hofba kastélylátogatással és adventi vásárral, utunk utolsó állomása a szlovák főváros, Pozsony

Időpont: 2022. november 19. /szombat

Utazás: 49 fős felső kategóriás autóbusszal

Létszám: min. 35 fő

Program:

  • 05.45 Találkozó a BP., 16.ker.Önkormányzat Havashalom u. 43.sz. előtt.
  • 06.00 Indulás egy megállással Mosonmagyaróvárra, majd onnan Kittsee felé.
  • 9.00 Csokivásárlás a Hauswirth Csokigyár boltjában Köpcsényben (Kittsee).
  • 11.00 – 12 00 Szabadprogram egy közeli bevásárló központban
  • 13.00 Kastélylátogatás magyar nyelven Schloss Hofban és azt megelőzően részvétel az ottani karácsonyi vásárban, ahol falatozni is lehet és ízletes puncs italokkal is kényeztethetjük magunkat.
    Schloss Hofota 18. században Savoyai Jenő herceg reprezentatív vidéki és vadászszékhelyeként létesítették. A kastély páratlan szépsége Mária Terézia figyelmét sem kerülte el, aki családjával együtt minden évben a tavaszi és késő őszi hónapok között sok-sok hetet töltött itt.
  • 14.30 Indulunk tovább Pozsonyba
    Pozsonyban közel 300 éven keresztül tartották a magyar királyok koronázási ünnepségeit. A busz rövid időre megáll a vár mellett, ahonnan gyönyörködhetünk az óváros panorámájában. Ezután gyalogos városnézés következik az óvároson keresztül:Szent Márton székesegyház, Mihály-kapu, Fő tér. A városnézés után szabadprogram, vásárlási lehetőségkövetkezik.
  • 17.30 indulás vissza Budapestre.
  • 21.00 Visszaérkezés a 16.ker. Önkormányzathoz.

Várható költség: 20 EURO/ fő

Schlosshof kastélylátogatás magyar nyelvű vezetéssel, részvétel a karácsonyi vásárban

Felhívjuk mindenki figyelmét arra, hogy az utazáshoz hozza magával valamennyi oltási igazolását, és töltse le az UNIÓS DIGITÁLIS COVID IGAZOLVÁNY dokumentumot. Egyben érvényes útlevelet vagy személyigazolványt is legyen nála.

Mindenkit szeretettel várunk!

A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJUK!

Jelentkezés Péteri Ildikónál: +36209567014 és e-mailben: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.