Selbstverwaltung der deutschen Minderheit im XVI. Stadtbezirk

Rozmaring kórus

rozmaring_korusA XVI. kerületi Német Kisebbségi Önkormányzat Rozmaring kórusát 8 évvel ezelőtt alakította meg néhány zeneszerető, dalos kedvű és a magyarországi német hagyományokat és a német nyelvet ápolni kívánó kórustag.
Az elmúlt években a kezdő létszám 16-ra bővült, s még ma is toborzunk sorainkba új tagokat.
Nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy minél szélesebb körrel ismertessük meg a magyarországi német népdalkultúrát. Ugyanakkor külföldi fellépéseink alkalmával elmaradhatatlanok a magyar népdalok, ill. Bartók, Kodály és Bárdos Lajos népzenére épülő kórusművei.
Rendszeresen fellépünk a XVI. és Budapest más kerületei, ill. a környező települések nemzetiségi és kulturális rendezvényein.
Több alkalommal volt már lehetőségünk, hogy a magyarországi német népdalkultúrát külföldön (többek között a XVI. kerület testvérvárosában, Waltershausenben, ill. Biberachban, Ausztriában, Murauban és Szlovákiában, Késmárk ) népszerűsítsük. Kórusunk arany minősítést kapott 2010 – ben Csepelen.

  • Kórusvezető: Csőváriné Gurubi Judit
  • Harmónika: Geburth Péter
  • Klarinét: Gurubi Károly

Próbák helye: Budapest, 16. ker. Veres Péter u. 157. (P. Sz. Sz.)

Próbák ideje: minden kedden 17 30 – 19 00

Minden érdeklődőt szeretettel várunk.

Péteri Ildikó
elnök
Mobil: 06 20 95 67 014

Kulturverein

nemet_tarsalgasA XVI. kerületben működik a Kulturverein német nemzetiségi egyesület, amely 12 év óta ingyenes német társalgási klubot tart kéthetente, hétfőn 17.30 – 19.00 –ig a Sashalmi Tanoda Általános Iskolában (Bp. XVI. ker. Metró u. 3 – 7.) Beate Dudás vezetésével.

Szeretettel várunk minden érdeklődőt.

Péteri Ildikó
elnök
Mobil: 06 20 95 67 014